Milyen napszemüveget válasszunk télen?

2020-01-13 | Szempátia Optika

Védelem a téli sportok szerelmeseinek - Aki valaha síelt vagy korcsolyázott már verőfényes napsütésben, tudja, hogy a fehéren csillogó hó vakítóan hat a szemeinkre. A sípályákon, de a korcsolya- vagy szánkópályán is rendkívül fontos a tiszta látás, hogy veszélytelenül hódolhassunk a száguldás szenvedélyének. A baleseteket legegyszerűbben pedig odafigyeléssel előzhetjük meg, ami a megfelelő napszemüveg kiválasztásánál kezdődik.


Szemünk fényei! Hogyan óvjuk gyermekeink szemét?

2019-10-10 | Szempátia Optika

Minél előbb elvisszük gyermekeinket látásellenőrzésre, annál nagyobb eséllyel megelőzhetők azok a problémák, amelyek a szemek működési zavarát okozhatják. A rendszeres vizsgálatokra nemcsak akkor van szükség, ha a családban van szemüveges, manapság egyre több szemet terhelő tényezővel, mint például a számítógép, telefon, tablet, kell nap mint nap szembenéznünk.


Milyen napszemüveget válasszak?

2019-03-03 | Szempátia Optika

Egy jó napszemüveg öltöztet – mondják a stílusdiktátorok és milyen igazuk van! A jól eltalált napszemüveg stílust, jó megjelenést és magabiztosságot kölcsönöz viselőjének. Azonban a dizájn nem minden, egy napszemüveg akkor tölti be hivatását, ha megfelelően védi a szemet a nap káros sugaraitól. De mit kell feltétlenül tudnia egy igazán jó napszemüvegnek?


Hogyan őrizzük meg szemünk egészségét?

2019-01-03 | Szempátia Optika

Látásunk a legfontosabb érzékszervünk, észre sem vesszük, ha megfelelően működik, ám megbetegedése esetén igazi kihívást jelentenek a legegyszerűbb mozdulatok is. Egészségére még mindig kevés gondot fordítunk, és csak akkor keresünk fel szakembert, ha már nagy a gond. Összeállításunkban egyszerű tippeket mutatunk, amik sokat segíthetnek abban, hogy megőrizzük egészségét.


A multifokális lencsék titka

2018-12-04 | Szempátia Optika

Legegyszerűbben úgy írhatnánk le a multifokális lencséket, mint azok a látásjavítók, amik egyszerre segítenek közelre és távolra is látni.


Mitől jó egy szemüveg?

2018-10-31 | Szempátia Optika

 

7 tipp, hogy évekig kényelmes és hű társunkra találjunk! 

A jó szemüvegkeret tökéletesen passzol az arc formájához, a bőr és haj színéhez, vagyis a színtípusunkhoz, és emellett tökéletes a kidolgozottsága. 7 pontban összegyűjtöttük, milyen szempontokra érdemes figyelni, hogy mindez teljesüljön, és hosszú évekig büszkén viselhessük a keretünket.