A multifokális lencsék titka

2018-12-04 | Szempátia Optika

Legegyszerűbben úgy írhatnánk le a multifokális lencséket, mint azok a látásjavítók, amik egyszerre segítenek közelre és távolra is látni.

Bizonyos életkor fölött – leginkább 40 éves kortól számolható – egyszerre jelentkeznek távolra és közelre látási panaszok. Ez napjainkra elérte már az X generációt is, vagyis az 1965 és 1980 között születetteket, akik ma 40-50 évesek, azonban életvitelükben jelentősen különböznek az őket megelőző generációktól. Fiatalosak és aktívak, állandóan rohannak, rendszeresen vásárolnak online, egyszerre több feladatot végeznek, hiszen az élet minden területén teljesíteniük kell (karrier, család, hobbi) és állandóan online kapcsolatban vannak a külvilággal.     

A modern, rohanó életforma megváltoztatta a látással – és a jó szemüveggel

– kapcsolatos elvárásokat is: többféle közeli tekintési távolságot használnak egyszerre és gyorsabban váltogatnak azok között. Cél, hogy megtartsák a lendületüket és a számos feladat mellett lehető legoptimálisabb szemüveghasználatra vágynak.

A Valirux lencsék – amelyeket optikánkban is forgalmazunk – olyan progresszív, vagyis multifokális lencsemegoldásokkal dolgoznak, amelyek lépést tartanak a felgyorsult és többrétű elvárásokkal. A távollátási zóna mellett a közelre tekintési szokásoknak is maximálisan megfelelnek, szem előtt tartva a mindig optimális látásélményt, a helyes testtartást és az állandó váltogatást.

Optikánkban alapos vizsgálattal mérjük fel pácienseink szemeinek állapotát, hogy dinamikusabb látásélményt és gyorsabb megszokást biztosítsanak a választott lencsék.

A cikk létrejöttében köszönet az Essilor támogatásának!